Benytte et seo byrå i Tromsø, eller gjøre ting selv?


Hva er forskjellen på når man benytter et seo byrå i Tromsø sammenlignet med når man jobber med dette internt i bedriften? Burde man benytte fagfolk fra et seo byrå i Tromsø eller kan man like gjerne bruke noen i organisasjonen til å ta seg av markedsføringen i firmaet?

Spørsmålene over har en del sider ved seg som du bør ha tenkt over. Jeg vil her forsøke å avdekke noen av tingene du bør ha tenkt over før du tar stilling til om en ekspert fra et seo byrå kan være en god idé, eller om det holder med å bruke folk i bedriften i organisasjonen i Tromsø.

Bruk av folk i bedriften i Tromsø for håndtering av prosjekter satt ut til seo byrået


Ofte kan internt personale i Tromsø ha bredere kunnskap om hva som foregår lokalt enn hva man kan forvente fra et seo byrå langt unna eller hva folkene på hovedkontoret vet om. Men, dette betyr ikke nødvendigvis at det er god bruk av resurser å skulle engasjere interne ressurser lokalt i forhold til seo byrå. Under vil jeg drøfte noen av tingene som er nødvendig å ha tenkt over.

Det man tenker å sette ut til et seo byrå kan være tidkrevende og vanskelig å lære, men det kan være vel verdt tiden og ressursene

Å sette ut arbeidet til et seo byrå kan absolutt lønne seg, men det er fremdeles viktig at det finnes tilgjengelige ressurser som kan håndtere dette på en skikkelig måte fra selskapets side.

Om dere allerede har begrensede ressurser, er det lite trolig at denne typen oppgave vil få tilstrekkelig fokus og oppmerksomhet fra folk i bedriften uten at det er satt av tilstrekkelige ressurser. Seo byrå vet at disse tingene er tidkrevende og kunnskapskrevende, så de har gjerne de nødvendige ressursene for å håndtere prosjektet på en skikkelig og profesjonell måte.

Men, jeg har alltid vært av den oppfatning at det er du som best kjenner ditt produkt og marked, så om du har ressursene som er nødvendig, er det absolutt det beste å gjøre ting selv. Dette er noe som tenkes grundig gjennom før det tas en beslutning.

Gode SEO-verktøy

Det er en del ting man er nødt til å være klare over når man skal benytte et seo byrå – enten dette skal håndteres av avdelingen i Tromsø, eller sentralt på hovedkontoret. Under følger derfor en en praktisk huskeliste over ting du trenger å ha tenkt over, samt de beste verktøyene du kan benytte deg av enten gratis, eller kommersielle verktøy der hvor gratis alternativer ikke finnes eller er betydelig dårligere enn de kommersielle.

Google Alerts

For å være på toppen av ting, er det viktig å få med seg hva som skjer så tidlig som mulig. Google Alerts sender deg en epost for hver gang noen nevner ordene og uttrykkene som du spesifiserer. Dette kan være alt fra varemerker som er viktige for deg, personer av interesse eller generelle ord og uttrykk med betydning for bedriften din. Du kan ha varsler på for alle ansatte, freelancere dere benytter, varemerkene deres inklusiv nettsteder dere driver samt ord og uttrykk dere fokuserer på. Alt dette gir dere en god oversikt over hva som blir snakket om som har betydning internt. Varslingen til Google er gratis å bruke og hjelper deg til å være tidlig ute i forhold til å være på toppen av hva dine konkurrenter i Tromsø foretar seg, potensielle PR-katastrofer i form av negative omtaler og mye annet nyttig.

Ranks.nl

Ranks.nl har et knippe profesjonelle verktøy for seo byrå som jeg kan virkelig anbefale. Et av verktøyene jeg bruker mest, er Page Analyzer. Med dette verktøyet kan du sjekke nøkkelordtetthet på hver enkel underside på domenet for å optimalisere i forhold til søkeord.

Majestic

Majestic SEO er verdens største lenkeindeks. Du bruker dette verktøyet for å finne ut alt du trenger å vite om lenker til egne sider og hva konkurrentene foretar seg. Lenker til din hjemmeside og undersider er helt avgjørende for dine plasseringer i søkemotorene.

Spørsmål eller kommmentarer?

Spør i kommentarfeltet under, eller del med meg dine erfaringer med seo byrå enten det handler om lokale søk i Tromsø, eller noe annet sted. Ikke glem å dele denne posten i sosiale medier. Du finner knapper for sosial deling like under artikkelen.

Trenger du hjelp med å beslutte om du skal bruke et seo byrå eller håndtere prosjektet selv?

Trenger du å drøfte hva et seo byrå skal gjøre, eller trenger noen å kaste ball med, kan du ta kontakt med meg. Du finner kontaktinformasjon under menypunktet kontakt øverst på siden. En innledende drøftelse rundt dine behov koster aldri noe.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.