Er SEO i Kristiansand noe for meg?


Tanker om hva som er viktig for å lykkes med SEO for deg som holder til i Kristiansand i 2020 og videre fremover.

SEO endres hele tiden som alt annet på nettet, så kom gjerne med dine meninger og synspunkter i kommentarfeltet under artikkelen. Jeg prøver alltid å svare fortest mulig, men enkelte ganger kan det ta litt tid avhengig av tidspress.

Trenger du ekspertråd i forhold til SEO?


Trenger du rådgiving i forhold til SEO, kan vi godt ta en prat om det. Du finner kontaktinformasjon under menypunktet kontakt øverst på siden. En innledende drøftelse rundt dine behov for hjelp i forhold til SEO koster aldri noe.

Bruk av folk i bedriften i Kristiansand til å håndtere SEO

Er det noen forskjell når man driver med SEO lokalt i Kristiansand i forhold til når man jobber med dette nasjonalt eller internasjonalt? Burde jeg få tak i fagfolk innen SEO i Kristiansand eller kan jeg like gjerne bruke noen som ikke holder til i Kristiansand for å ta seg av SEO for meg? Eller burde dette håndteres internt i bedriften eller organisasjonen?

Spørsmålene over har en del vinklinger som du bør tenke over. Jeg vil her gjøre et forsøk på å avdekke noen av tingene du bør ha klart for deg før du tar stilling til om en lokal ekspert innen SEO er nødvendig, eller om det holder med å bruke interne ressurser eller ditt vanlige byrå.

Ofte kan ansatte som jobber i den lokale avdelingen eller franchisen i Kristiansand ha bredere kunnskap om hva som foregår lokalt enn hva man kan forvente fra et byrå langt unna eller hva folkene på hovedkontoret vet om.

Men, dette betyr ikke nødvendigvis at det er god bruk av ressurser å skulle bruke personale på den lokale avdelingen til å jobbe med SEO.

Under vil jeg drøfte noen av punktene som er nødvendig å vurdere.

SEO er tidkrevende, men kan være vel verdt tiden

Fordi det tar tid å jobbe med SEO, er det viktig at det finnes tilgjengelige ressurser som kan håndtere dette på en skikkelig måte. Om dere allerede har begrensede ressurser, er det lite trolig at denne typen oppgave vil få tilstrekkelig fokus og oppmerksomhet fra de ansatte uten at det er satt av tilstrekkelige ressurser. SEO er tidkrevende og kunnskapskrevende, så det bør absolutt vurderes om deler eller hele jobben med SEO skal settes ut i stedet for å håndteres internt. Men, jeg har alltid vært av den oppfatning at det er du som best kjenner ditt produkt og marked, så om du har ressursene som er nødvendig, er det absolutt det beste å gjøre ting selv. Dette er noe som må nøye vurderes før det tas en beslutning.

Gode verktøy for SEO

Det er en del ting man er nødt til å være klar over når man skal holde på med SEO – enten dette skal gjøres på avdelingen i Kristiansand, eller sentralt på hovedkontoret. Under følger derfor en en praktisk huskeliste over ting du trenger å ha tenkt over, samt de beste SEO-verktøyene du kan benytte deg av enten gratis, eller kommersielle SEO verktøy der hvor gratis alternativer ikke finnes eller er betydelig dårligere enn de kommersielle.

Google Alerts

For å være på toppen av ting, er det viktig å få med seg hva som skjer så tidlig som mulig. Google Alerts sender deg en epost for hver gang noen nevner ordene og uttrykkene som du spesifiserer. Dette kan være alt fra varemerker som er viktige for deg, personer av interesse eller generelle ord og uttrykk med betydning for bedriften din. Du kan ha varsler på for alle ansatte, freelancere dere benytter, varemerkene deres inklusiv nettsteder dere driver samt ord og uttrykk dere fokuserer på. Alt dette gir dere en god oversikt over hva som blir snakket om som har betydning internt. Varslingen til Google er gratis å bruke og hjelper deg til å være tidlig ute i forhold til å være på toppen av hva dine konkurrenter i Kristiansand bedriver, potensielle PR-katastrofer i form av dårlige omtaler og mye annet nyttig.

Ranks.nl

Ranks.nl har et knippe profesjonelle verktøy for SEO som jeg kan virkelig anbefale. Et av verktøyene jeg bruker mest, er Page Analyzer. Med dette verktøyet kan du sjekke nøkkelordtetthet på hver enkel underside på domenet for å optimalisere i forhold til søkeord.

Ubersuggest

Jeg kom over Ubersuggest for ikke så lenge siden, og Neil Patel har virkelig laget et fantastisk verktøy her. Ubersuggest er gratis (i det minste for øyeblikket), og gir veldig mye relevant informasjon på en plass, og på en veldig lettfattelig og grei måte. Dette er absolutt et «må ha» verktøy for enhver digital markedsfører. I dagens versjon av verktøyet, kan du sjekke opp til 5 domener og 25 søkeord.

Verktøyet har full støtte for norske søkeord, og fungerer også i forhold til regioner og lokale områder såvidt jeg har kunnet bedømme.

Majestic SEO

Majestic SEO er verdens største lenkeindeks. Du bruker dette verktøyet for å finne ut alt du trenger å vite om lenker til egne sider og hva konkurrentene driver på med. Lenker til din hjemmeside og undersider er helt avgjørende for dine plasseringer i søkemotorene.

Statcounter

Mange bruker Google Analytics for å holde rede over trafikken til hjemmesiden sin. Det gjør ikke vi. Les om hvorfor vi mener at Google Analytics suger (artikkelen er skrevet av min kollega Eman Nabih på engelsk), og hvorfor vi mener at Statcounter er mye bedre og gir mer nyttig informasjon.

Statistikk skal være lett tilgjengelig og raskt å tolke. Statcounter er akkurat det.

Spørsmål eller kommmentarer?

Spør i kommentarfeltet under, eller del med meg dine erfaringer med SEO enten det handler om lokale søk i Kristiansand, eller noe annet sted. Ikke glem å dele denne posten i sosiale medier. Du finner knapper for sosial deling like under artikkelen.

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.