Dette trenger du å vite om

SEO optimalisering av innhold

Hensikten med SEO optimalisering av innhold er å forbedre en sides muligheter til å klatre i trefflistene til søkemotorene ved hjelp av å forbedre selve innholdet på en side.

SEO optimalisering av innhold pleide før i verden å gå ut på å skrive inn søkeordet så mange ganger som mulig i teksten. Gjerne nederst i artikkelen med hvit tekst på hvit bakgrunn så det ikke skulle ses. Og det virket. En god stund faktisk. 

Verden var en enklere plass på mange måter når sånne taktikker fungerte. Det samme gjaldt for såvidt lenker. Det var bare å kjøre på med masse lenker i lenkefarmer, og dette sammen med den spammy teksten skaffet deg en høy plassering for generelle ord og uttrykk. 

Sånn er ikke verden i 2019. 

 I 2019 er det kunstig intelligens som leser innholdet og tolker det. Og disse kunstige intelligensene har blitt forbløffende mye bedre på å forstå hva en side handler om. Så optimaliseringen av innholdet for SEO er en langt mer komplisert og vagt å jobbe med i dag. 

Veldig mye av optimaliseringen i dag handler om å finne naturlige steder i tekst og bilder som kan endres uten å miste lesbarheten og flyten i teksten, eller å skrive om teksten delvis eller helt for å forbedre optimaliseringsgraden. Vi SEO optimaliserer uten å ødelegge er regelen i dag.

Finnes det så en formel i dag for hvor ofte et søkeord eller frase skal finnes i teksten? Nei. Det gjør ikke det. Ikke sånn generelt. Når det er sagt, så er det noen regler vi følger, men det kommer helt an på hvor vanskelig ordet eller uttrykket vi skal jobbe med er. Dette handler jo om hvilken konkurranse vi jobber med å slå. Jo hardere konkurranse, jo mer må vi jobbe med innholdet ved å forbedre og finpusse på det.

Optimalisering av innholdet er en prosess som vi jobber med over tid, og vi må konstant revurdere og finpusse på innholdet for å klatre litt lengre opp.

Når alt av innhold på hver enkel side er seo optimalisert, er neste logiske trinn å bygge lenker. Lenkebygging er en helt egen greie som må jobbes med separat, så dette har jeg laget en egen guide du kan lese.

Les om lenkebygging her.